Ayah menyamar jadi waiter sebab lama tak jumpa anak dia sebab keje di Qatar 3 tahun

Bagi kebanyakan warga Filipina, menjadi Pekerja Luar Negeri Filipina (OFW) adalah janji kehidupan yang baik. Anda dapat memperoleh lebih banyak daripada apa yang boleh anda peroleh di luar negara dan sekarang anda dapat memberikan masa depan yang lebih baik untuk keluarga anda.

Kehidupan ramai OFWs (Pekerja Luar Negara Filipina) di negara lain bukanlah jenaka. Sebagai hakikatnya, mereka adalah pahlawan tanpa nama hari ini. Untuk memastikan keluarga mereka diberi makan dan berpendidikan tinggi, mereka mengorbankan kehidupan mereka sendiri dan pergi ke negara lain dan bekerja untuk keluarga.

Baru-baru ini, Mario Sayson, ayah OFW yang bekerja sebagai juruelektrik untuk sebuah syarikat pembinaan di Qatar mengejutkan anak-anaknya semasa pulang ke rumah dengan berpura-pura menjadi pelayan di restoran kegemaran.

Isteri Mario Shell Sayson berkongsi kejutan yang manis kepada anak-anak mereka.

Pada hari itu, pasangan itu meyakinkan kakitangan Gilligan’s Restaurant untuk membiarkan Mario berpura-pura menjadi sebahagian daripada kru sehingga mereka dapat mengejutkan anak-anak.

Nasib baik, pengurusan restoran mudah bersetuju dengan kejutan yang manis, malah membolehkan membawa makanan keluarga ke meja.

Oleh kerana Mario menggunakan sapu tangan besar untuk menutupi separuh wajahnya, anak-anak tidak tahu siapa dia.

Ketika ayah OFW kembali untuk membawa lebih banyak makanan ke meja,  dia menarik sapu tangan ke bawah – dan ketika ia berpaling dari meja, anak perempuannya melihat wajahnya.

Dia terkejut dan menangis melihat ayahnya. Ia adalah satu pertemuan yang penuh air mata dengan penuh kegembiraan.

Isteri Mario mengambil video ruenion manis dan ia telah menjadi viral di media sosial.

Jom lihat video penuh di bawah

Sumber : newscoviral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *